Voor een betere ervaring op de site,
zet je telefoon in de portretmodus.
Bedankt en geniet van je bezoek!
FR +33 4 50 33 10 96
nl
fr en nl
Alpe d'Huez
Bourg Saint Maurice
Champagny en Vanoise
Châtel
Flaine
La Plagne
La Rosière
La Toussuire
Le Grand Bornand
Les Carroz
Les Houches
Les Menuires
Les Saisies
Montgenèvre
Peisey-Vallandry
Sainte Foy Tarentaise
Samoëns
Tignes
Val Cenis
Valmorel
reizigers
Volwassenen
Kinderen - 13 jaar
Bevestigen
Zoek uw verblijf
Alpe d'Huez
Bourg Saint Maurice
Champagny en Vanoise
Châtel
Flaine
La Plagne
La Rosière
La Toussuire
Le Grand Bornand
Les Carroz
Les Houches
Les Menuires
Les Saisies
Montgenèvre
Peisey-Vallandry
Sainte Foy Tarentaise
Samoëns
Tignes
Val Cenis
Valmorel
reizigers
Volwassenen
Kinderen - 13 jaar
Bevestigen

8 ongewone activiteiten om deze zomer in de bergen uit te proberen!

Precies wat je nodig hebt voor een dynamische zomervakantie!

 
We bewonderen de bergen om hun indrukwekkende landschap, we wandelen er graag, de ene nog subliemer dan de andere, en we genieten van de rust en frisse lucht die ze bieden. Maar berggebieden bieden ook een veelheid aan activiteiten, waarvan sommige heel ongewoon zijn. Om de Franse Alpen en haar juwelen op een andere manier te ontdekken, is hier een lijst met 8 ongebruikelijke activiteiten die wij aanraden:

 
1 - Wandelen met een hond

Honden zijn de beste vrienden van de mens, zelfs in de bergen! Gesleept door één hond in een harnas word je meegesleept door de kracht van deze bergdieren, die gewend zijn om over de Alpenpaden te rijden. Hun grote kracht is hun aanpassingsvermogen. Ze kunnen in een gematigd tempo lopen, voor jongeren en minder sportievelingen, maar ze kunnen ook een stevig tempo aanhouden voor fervente wandelaars en trailrunners.

 
2 - Bubble Water

Voor een beetje verkoeling midden in de zomer en een hoop plezier is bubbelwater ideaal! In een plastic 'bubbel' kun je rennen, springen, rollen en je 'doelen' raken. Het is een geweldige manier voor jong en oud om te lachen en op een andere manier te trainen! Veel bergmeren en waterparken bieden deze activiteit aan.
 

 

3 - Overlevingscursus

Als je je een moderne Robinson voelt, dan zullen deze survivalcursussen je zeker aanspreken. De groep leerling-avonturiers trekt eropuit om enkele dagen (meestal tussen 2 dagen en 1 week) zelfstandig in de bergen te leven. Het programma omvat training in essentiële overlevingstechnieken, oriëntatielopen, het opzetten van een basiskamp en het leren over de omringende flora en fauna. Dit alles in een prachtige, ongerepte natuurlijke omgeving. Er zijn cursussen voor alle niveaus, beginners en gevorderden.
 

4 - Fantasticable 

De "fantasticable", een variatie op de tokkelbaan, heeft zich vooral in de bergen ontwikkeld. Uitgestrekt in een liggende positie en met een hoge snelheid die gemakkelijk de 100 km/u kan overschrijden, geven de afdalingen je intense sensaties. Omdat het parcours over het algemeen lang is, kun je nog steeds de omliggende bergen en valleien bewonderen. Duovluchten zijn beschikbaar om deze unieke ervaring te delen.
 
 

5 - Sylvotherapie

Sylvotherapie kan worden samengevat als 'therapie door bomen'. Door middel van wandelingen en ademhalingsoefeningen in het bos leer je jezelf te verankeren in de aarde en te voeden met de energie van de bomen. De sylvothéraphie, een filosofie met wortels in Japan, is een serene, onconventionele manier om je bewust te worden van en opnieuw te verbinden met de natuur.
 

6 - Mountain cart

Kleine karts op 3 wielen dicht bij de grond voor een reeks adrenaline afdalingen! Veel skigebieden in de Alpen bieden deze activiteit nu aan voor zowel volwassenen als kinderen! Zet de turbo harder en voel je als Mario en Luigi op de regenboogweg.
 
 

7 - Paddle Yoga

De Franse Alpen hebben een aantal prachtige natuurlijke meren waar je een peddel kunt huren of je eigen peddel kunt meenemen. Voor een ontspannende sessie in het hart van de natuur kun je yoga met de peddel proberen. Voer yogahoudingen uit op je board en haal diep adem om de verkwikkende lucht van de natuur te voelen. Inleidende cursussen zijn beschikbaar in de watergebieden van de meren.
 

8 - Kinderwagenwandeling

Ben je een jonge ouder en heb je al zin om deze zomer onze prachtige bergen weer te verkennen? Dat kan met het wandelconcept voor kinderwagens, dat steeds meer liefhebbers aantrekt. Veel wandelpaden zijn nu zo aangepast dat ouders hun peuters kunnen meenemen voor een wandeling in een kinderwagen terwijl ze de omliggende bergtoppen bewonderen. Sommige kronkelige paden vereisen het gebruik van een 'all-terrain' kinderwagen, die meestal kan worden gehuurd bij sportwinkels in de resorts.

Vertrek met een gerust hart
Omdat ieders gezondheid bijzonder belangrijk voor ons is

Flexibiliteit om te
annuleren of te veranderen.
Uw verblijf Flexibiliteit voor
Verzekering
gekoppelde annulering
naar pandemie – epidemie

Doe met ons mee
op sociale netwerken

Volg ons op Facebook, Linkedin en Instagram. Aarzel niet om onze publicaties te delen en er commentaar op te geven!