Voor een betere ervaring op de site,
zet je telefoon in de portretmodus.
Bedankt en geniet van je bezoek!
FR +33 4 50 33 10 96
nl
fr en nl
Alpe d'Huez
Bourg-Saint-Maurice
Champagny en Vanoise
Châtel
Flaine
La Plagne
La Rosière
La Toussuire
Le Grand Bornand
Les Carroz
Les Houches
Les Menuires
Les Saisies
Montgenèvre
Peisey-Vallandry
Sainte Foy Tarentaise
Samoëns
Tignes
Val Cenis
Valmorel
reizigers
Volwassenen
Kinderen - 13 jaar
Bevestigen
Zoek uw verblijf
Alpe d'Huez
Bourg-Saint-Maurice
Champagny en Vanoise
Châtel
Flaine
La Plagne
La Rosière
La Toussuire
Le Grand Bornand
Les Carroz
Les Houches
Les Menuires
Les Saisies
Montgenèvre
Peisey-Vallandry
Sainte Foy Tarentaise
Samoëns
Tignes
Val Cenis
Valmorel
reizigers
Volwassenen
Kinderen - 13 jaar
Bevestigen
  1. Home
  2. De CGH-ervaring
  3. Onze zomergidsen
  4. Met de trein naar de bergen

Met de trein naar de bergen

 Een zorgeloos alternatief voor de auto

 

Veel stations bereikbaar met de trein

Hou je niet van kurken? Wil je iets doen voor de planeet? Neem dan de trein naar de top van de bergen. Een treinreis is ongeveer 25 keer minder vervuilend in termen van ecologische voetafdruk dan dezelfde reis met de auto. Het is de moeite waard om te weten dat veel skioorden per trein bereikbaar zijn of transfers vanaf stations aanbieden. Om in Montgenèvre in de Hautes-Alpes te komen, moet je de trein nemen naar het station van Oulx en vervolgens een pendeldienst boeken die je in minder dan 15 minuten naar het resort brengt. Als je in een van onze residences in Tignes, La Rosière, Sainte-Foy Tarentaise of La Plagne wilt verblijven, is het dichtstbijzijnde station Bourg-Saint-Maurice. Voor Le Grand-Bornand heeft het station van Annecy uitstekende verbindingen met grote steden als Lyon en Parijs.
 
Voor onze residenties in Valmorel en Champagny-en-Vanoise is het dichtstbijzijnde treinstation Moûtiers. Voor Alpe d'Huez is het dichtstbijzijnde station Grenoble. Voor Châtel neem je de trein naar Thonon-les-Bains. Voor Flaine, Les Carroz en Samoëns is de laatste treinhalte Cluses. Voor onze bestemming Les Houches is de dichtstbijzijnde halte Saint-Gervais-les-Bains - Le Fayet. Om naar Val Cenis te gaan, zijn de dichtstbijzijnde stations Bourg-Saint-Maurice en Modane. Het station La Toussuire ligt op 30 minuten pendelen van het station Saint-Jean-de-Maurienne. Het station Landry bedient het Peisey-Vallandry resort. Als je de trein vanuit Parijs neemt, ben je in minder dan 4 uur in de Franse Alpen.

Dromen en landschappen overdenken

De trein is een veiligere manier van reizen, waardoor je kunt genieten van prachtige en steeds veranderende landschappen, terwijl je de vermoeidheid en stress van het autorijden kwijtraakt. Het is ook het moment om de laatste hand te leggen aan je vakantievoorbereidingen. Je kunt deze rustige tijd benutten om te lezen, te ontspannen of een bordspel te spelen met familie of vrienden. Geniet van dat ritje op de rails om de nieuwste film of serie te bekijken. Door plezier te maken en je te vermaken tijdens een treinreis vliegt de tijd voorbij tot je aankomt op je eindbestemming. 
Reizen met de trein is ideaal om los te komen van je dagelijkse leven en uit te rusten na wekenlang werken. Je kunt gemakkelijk een siësta houden terwijl je wordt gewiegd op het ritme van de wagons. Een vervoermiddel dat uitnodigt tot dagdromen en reizen. Bovendien is het gemakkelijk om iets te eten te krijgen. In de TGV zijn bijvoorbeeld dagschotels, sandwiches en snacks verkrijgbaar. Er is ook een ruime keuze aan dranken.
 
Tot slot ben je met de trein, in tegenstelling tot met het vliegtuig, niet beperkt in de grootte en het aantal stuks bagage. Als je eenmaal in het skioord bent aangekomen, zijn er genoeg gratis pendelbussen om je rond te brengen. Andere alternatieven voor een vakantie in de bergen zijn ook de moeite waard: bus en autodelen bijvoorbeeld. De enige beperking is je dorst naar avontuur. Met andere woorden, reizen met de trein naar onze prachtige bergen is een sereen, praktisch en milieuvriendelijk alternatief.
 
 

Vertrek met een gerust hart
Omdat ieders gezondheid bijzonder belangrijk voor ons is

Flexibiliteit om te
annuleren of te veranderen.
Uw verblijf Flexibiliteit voor
Verzekering
gekoppelde annulering
naar pandemie – epidemie

Doe met ons mee
op sociale netwerken

Volg ons op Facebook, Linkedin en Instagram. Aarzel niet om onze publicaties te delen en er commentaar op te geven!