Voor een betere ervaring op de site,
zet je telefoon in de portretmodus.
Bedankt en geniet van je bezoek!
FR +33 4 50 33 10 96
nl
fr en nl
Alpe d'Huez
Bourg Saint Maurice
Champagny en Vanoise
Châtel
Flaine
La Plagne
La Rosière
La Toussuire
Le Grand Bornand
Les Carroz
Les Houches
Les Menuires
Les Saisies
Montgenèvre
Peisey-Vallandry
Sainte Foy Tarentaise
Samoëns
Tignes
Val Cenis
Valmorel
reizigers
Volwassenen
Kinderen - 13 jaar
Bevestigen
Photo les joyaux naturels de la montagne
Zoek uw verblijf
Alpe d'Huez
Bourg Saint Maurice
Champagny en Vanoise
Châtel
Flaine
La Plagne
La Rosière
La Toussuire
Le Grand Bornand
Les Carroz
Les Houches
Les Menuires
Les Saisies
Montgenèvre
Peisey-Vallandry
Sainte Foy Tarentaise
Samoëns
Tignes
Val Cenis
Valmorel
reizigers
Volwassenen
Kinderen - 13 jaar
Bevestigen
  1. Home
  2. De CGH-ervaring
  3. Onze zomergidsen
  4. De natuurlijke juweeltjes van de bergen

De natuurlijke juweeltjes van de bergen

Een majestueus land  

Het bergachtige terrein van de Franse Alpen, rijk aan meren, valleien en hoge bergtoppen, biedt een permanent spektakel. Het ontdekken en overzien ervan is de belofte om de tijd stil te zetten. De mens voelt zich klein tegenover de onmetelijkheid van de natuur. Aan de voet van toppen die tegen de hemel lijken aan te schuren.

 

Indrukwekkende toppen

De Franse Alpen barsten van het hooggebergte. De Mont-Blanc, de hoogste top van Europa tussen de Haute-Savoie en Italië, stijgt tot 4.809 meter. Bijgenaamd het "dak van Europa", is het een graal voor bergbeklimmers. De paradox van een top die moeilijk te bereiken is, maar van honderden kilometers afstand kan worden bewonderd. 
 
Veel andere bergen in Frankrijk beloven een verandering van omgeving. Verder naar het zuiden, in de Hautes-Alpes, stijgt de Barre des Ecrins tot 4.101 meter. Veel andere, minder hoge toppen, maar net zo prachtig, zijn binnen handbereik en te voet bereikbaar, zoals de Pointe Portée in het Aravisgebergte of de Grand Pic de Belledone in Isère.

Ontelbare Alpenmeren 

De Alpenmeren staan bekend om hun zuiverheid en de kleur van hun water. Sommige zijn van glaciale oorsprong, wat betekent dat ze zijn gevormd in een holte die is ontstaan door de erosie van een gletsjer. Het Parc National des Ecrins, tussen de departementen Isère en Hautes-Alpes, telt er een vijftiental. Het prachtige Lac de l'Eychauda en de meren van Glacier d'Arsine zijn bijvoorbeeld fascinerend om te bekijken en zijn zeker een bezoek waard na een wandeling in het hart van de bergen.
 
Aan de voet van de Mont Blanc zijn de hooggelegen meren van Chéserys en Lac Blanc beroemd en populair om de legendarische top te bewonderen. De regio heeft ook een aantal grote, gemakkelijk toegankelijke meren. De meren van Annecy, Bourget en Aiguebelette, gelegen in Savoie en Haute-Savoie, zijn ideaal voor watersporten en duiken voor een verkwikkende duik.
 

Pittoreske valleien

De Alpen vormen een geheel. En terwijl de bergtoppen dromen, zijn de diepe valleien de levensader van de regio. De plek waar de lokale bevolking zich eeuwen geleden vestigde, waar charmante gehuchten en dorpen blijven leven op het ritme van de bergen en de seizoenen.
 
In de Savoie zijn de Tarentaise vallei, begrensd door de Mont-Blanc en Beaufortain massieven, en de Maurienne vallei, de grootste in de Alpen, de must-sees van de regio. In de Haute-Savoie verbindt de legendarische Vallée Blanche, gelegen op grote hoogte in het hart van het Mont-Blanc massief, de toppen van de Aiguille du Midi en de Pointe Helbronner.

Vertrek met een gerust hart
Omdat ieders gezondheid bijzonder belangrijk voor ons is

Flexibiliteit om te
annuleren of te veranderen.
Uw verblijf Flexibiliteit voor
Verzekering
gekoppelde annulering
naar pandemie – epidemie

Doe met ons mee
op sociale netwerken

Volg ons op Facebook, Linkedin en Instagram. Aarzel niet om onze publicaties te delen en er commentaar op te geven!