nl
Envie de découvrir la faune et la flore - CGH Résidences

Skigebied / Plaats

Fréjus
La Forêt Blanche
Vars
La Voie Lactée
Montgenèvre
L'Alpe d'Huez Grand Domaine
L'Alpe d'Huez
Le Domaine de Sainte-Foy
Sainte-Foy Tarentaise
Le Domaine des Aravis
Le Grand Bornand
Le Domaine des Houches
Les Houches
Le Grand Domaine
Valmorel
Le Grand Massif
Flaine
Les Carroz
Samoëns
Les 3 Vallées
Les Menuires
Les Portes du Soleil
Châtel
Les Sybelles
La Toussuire
L'Espace Diamant
Les Saisies
L'Espace San Bernardo
La Rosière
Paradiski
Bourg Saint Maurice
Champagny en Vanoise
La Plagne
Peisey-Vallandry
Tignes - Val d'Isère
Tignes
Val Cenis Vanoise
Val Cenis

Résidences

La Ferme du Val Claret
La Grange aux Fées
La Reine des Prés
La Villa Romana
L'Alpaga
Le Centaure
Le Chalet des Dolines
Le Chalet Les Marmottons
Le Coeur d'Or
Le Cristal de l'Alpe
Le Hameau de Pierre Blanche
Le Hameau du Beaufortain
Le Jhana
Le Kalinda
Le Lodge des Neiges
Le Lodge Hemera
Le Napoléon
Le Nevada
Le Ruitor
Le Télémark
Le Village de Lessy
Les Alpages de Champagny
Les Chalets d'Angèle
Les Chalets de Flambeau
Les Chalets de Jouvence
Les Chalets de Laÿssia
Les Chalets de Léana
Les Chalets du Soleil
Les Cimes Blanches
Les Clarines
Les Fermes de Sainte-Foy
Les Granges du Soleil
L'Orée des Cimes
L'Orée des Neiges
Panorama Vars 2000
White Pearl Lodge & Spa
Van
tot
Volwassenen
Kinderen

Ontdek de fauna en de floraDe bergen zijn ongerept gebied waar de natuur overheerst. De fauna en de flora worden er beschermd en ze profiteren van deze unieke omgeving. In de zomer kunt u de planten, bloemen en dieren op de beste manier bewonderen, op korte afstand van onze résidences.
Beschermd natuurgebied

In de bergen is de natuur overal en tijdens uw vakantie heeft u de mogelijkheid om te wandelen op bergpaden die u naar de mooiste plekjes zullen leiden. Onder deze opmerkelijke plekken bevinden zich kwetsbare en wondermooie die worden beschermd in nationale en regionale parken.

In deze parken vindt u een grote verscheidenheid aan planten en bloemen die u eenvoudig zal kunnen bewonderen langs het wandelpad, evenals de duizenden dieren die hier vrij rond lopen en die u, met een beetje geluk zal tegenkomen.

Bij CGH is het gemakkelijk om in deze parken te komen, zoals die van la Vanoise, dankzij onze résidences in Champagny en Vanoise, Peisey-Vallandry, Tignes en Val Cenis.

Alle parken zijn onderworpen aan strenge regels, het is belangrijk om deze te respecteren.
Een opmerkelijke fauna

Al wandelend in de bergen zal u gemakkelijk het grote aantal soorten dieren die er leven kunnen observeren. Met of zonder verrekijker, uw kinderen zullen blij verrast zijn als ze de marmotten met hun kleintjes zien rennen in de alpenweide. Een beetje moeilijker om te zien zijn de gemzen die met hun licht bruine vacht op gaan in de omgeving. Let op, ze bevinden zich meestal tussen de rotsen. Als u het hoger op zoekt zal u eerder steenbokken tegenkomen, met hun grote, zo typerende horens.

De lucht is het rijk van de adelaar, die over u heen zal vliegen op zoek naar knaagdieren en andere kleine prooien. Het dichtbij zien van een adelaar met zijn twee meter omvang blijft een zeldzaam en indrukwekkend moment. Nog zeldzamer is de verschijning van de lammergier, wat alleen is toebedeeld aan de geluksvogels.

Natuurlijk kunt u ook meer schuwe dieren observeren, even mooi, zoals hermijnen, herten, vossen en vele soorten insecten: vlinders, springhanen, rupsen…
Een unieke flora

De planten, bloemen en bomen in de bergen veranderen heel snel in verband met de hoogte. Zo is het frapperend een grote aanwezigheid van pijnbomen en sparrenbomen te constateren op gemiddelde hoogte, die plaats maken voor alpenweiden en rotsen op grotere hoogte.

Neem de tijd tijdens uw bergwandelingen om deze vegetatie, die zo typerend is voor de Alpen, te bekijken. U zult bijvoorbeeld de emblematische bloemen zien, zoals l’Edelweiss en la Sabot de Venus.

Deze planten worden ook gebruikt door de mensen met name voor hun geneeskracht zoals het vingerhoedskruid en de arnica uit de bergen. Anderen worden weer gebruikt om likeur van te maken. Dat is het geval van de génépi en de gentiane, ideaal als drankje na een goede maaltijd.


CGH biedt u een halve dag met een begeleider om de bergen te ontdekken tijdens uw verblijf in onze résidences*:

Le Napoléon, Les Chalets de Laÿssia, Le Hameau de Pierre Blanche, Le Chalet Les Marmottons, Les Cimes Blanches, Les Fermes de Sainte-Foy et Le Ruitor

*Aanbieding geldig in bepaalde weken afhankelijk van de résidencesOnze woonplaats voorstellen om de flora en fauna te ontdekken

Join us