nl
Envie d'authenticité - CGH Résidences

Skigebied / Plaats

Fréjus
La Forêt Blanche
Vars
La Voie Lactée
Montgenèvre
L'Alpe d'Huez Grand Domaine
L'Alpe d'Huez
Le Domaine de Sainte-Foy
Sainte-Foy Tarentaise
Le Domaine des Aravis
Le Grand Bornand
Le Domaine des Houches
Les Houches
Le Grand Domaine
Valmorel
Le Grand Massif
Flaine
Les Carroz
Samoëns
Les 3 Vallées
Les Menuires
Les Portes du Soleil
Châtel
Les Sybelles
La Toussuire
L'Espace Diamant
Les Saisies
L'Espace San Bernardo
La Rosière
Paradiski
Bourg Saint Maurice
Champagny en Vanoise
La Plagne
Peisey-Vallandry
Tignes - Val d'Isère
Tignes
Val Cenis Vanoise
Val Cenis

Résidences

La Ferme du Val Claret
La Grange aux Fées
La Reine des Prés
La Villa Romana
L'Alpaga
Le Centaure
Le Chalet des Dolines
Le Chalet Les Marmottons
Le Coeur d'Or
Le Cristal de l'Alpe
Le Hameau de Pierre Blanche
Le Hameau du Beaufortain
Le Jhana
Le Kalinda
Le Lodge des Neiges
Le Lodge Hemera
Le Napoléon
Le Nevada
Le Ruitor
Le Télémark
Le Village de Lessy
Les Alpages de Champagny
Les Chalets d'Angèle
Les Chalets de Flambeau
Les Chalets de Jouvence
Les Chalets de Laÿssia
Les Chalets de Léana
Les Chalets du Soleil
Les Cimes Blanches
Les Clarines
Les Fermes de Sainte-Foy
Les Granges du Soleil
L'Orée des Cimes
L'Orée des Neiges
Panorama Vars 2000
White Pearl Lodge & Spa
Van
tot
Volwassenen
Kinderen

Authenticiteit

Beschermd dorpsgezicht

Samoëns heeft de authenticiteit van het traditionele bergdorp weten te behouden. Het dorp beschikt over vaste inwoners en is het gehele jaar in beweging. Vele gebouwen van vroeger zijn in het dorp bewaard gebleven, zoals het kerkgebouw uit de XVIe eeuw, de pastorie en de hallen.

In Sainte-Foy-Tarentaise, is het een kleiner beschermd dorpje, le Monal, dat u kunt bezoeken via een bergpad door het bos. Dit gehucht bestaat uit authentieke huizen van natuursteen uit de XVIIIe en XIXe eeuw die rond de Chapelle Saint-Clair zijn gebouwd.

Le Hameau de l’Ecot in de Haute-Maurienne, één van de mooiste dorpen in Frankrijk, is gelegen op 2000 m hoogte en stelt het ideale decor samen van een dorp in het hooggebergte. Zo perfect behouden dat de plek is gebruikt bij de opnames van de film Belle et Sébastien in 2013. Vanuit uw résidence in Val Cenis is het goed bereikbaar.
Houten en natuurstenen résidences

Als u kiest voor een zomervakantie in de bergen kunt u de skioorden op een andere manier leren kennen, gericht op de traditionele en authentieke kant. U kunt zo flaneren in dorpen en de mooiste chalets en résidences van de Alpen bewonderen.

Tussen deze dorpen die hun authenticiteit hebben weten te behouden onderscheid er één zich in het bijzonder. Flaine, gedeeltelijk bedacht door de architect Marcel Breuer, is een speciaal geval in de Alpen en zal u weten te verrassen met zijn originele architectuur. U kunt er beeldhouwwerken tegenkomen van bekende meesters als Dubuffet, Picasso en Vasarely.

Als u kiest voor CGH bent u er zeker van dat u een résidence treft die perfect past bij het oord en zijn omgeving en de traditionele architectuur respecteert.
Cultureel en bouwkundig erfgoed

De hele zomer door worden er dorpsfeesten georganiseerd. Dat zal een mooie gelegenheid zijn om de bergtradities, de liedjes en de kostuums te ontdekken of te herontdekken…Volop leuke momenten om samen met de rest van de familie te beleven in een ludieke en gezellige sfeer.

In de Alpen wemelt het tevens van de kastelen en forten. Doordat het in de middeleeuwen een verplichte passage was, hebben vele constructies zich gevestigd in de valleien om het grondgebied te beschermen! Al reizend door de valleien zal u deze gebouwen zeker tegenkomen, zoals onder andere het fort van l’Esseillon in de Haute-Maurienne.

Het geloof was sterk vertegenwoordigd in de bergen en vele opmerkelijke kerken en religieuze gebouwen zijn nog altijd aanwezig in elk dorp. De barokkunst is er sterk aanwezig, zoals de kerk van Hauteluce of la chapelle des Vernettes in Peisey-Vallandry.
Onze bestemmingen advies voor een authentiek verblijf

Join us