Voor een betere ervaring op de site,
zet je telefoon in de portretmodus.
Bedankt en geniet van je bezoek!
FR +33 4 50 33 10 96
nl
fr en nl
Alpe d'Huez
Bourg-Saint-Maurice
Champagny en Vanoise
Châtel
Flaine
La Plagne
La Rosière
La Toussuire
Le Grand Bornand
Les Carroz
Les Houches
Les Menuires
Les Saisies
Montgenèvre
Peisey-Vallandry
Sainte Foy Tarentaise
Samoëns
Tignes
Val Cenis
Valmorel
reizigers
Volwassenen
Kinderen - 13 jaar
Bevestigen
Briançon en Hautes-Alpes
Zoek uw verblijf
Alpe d'Huez
Bourg-Saint-Maurice
Champagny en Vanoise
Châtel
Flaine
La Plagne
La Rosière
La Toussuire
Le Grand Bornand
Les Carroz
Les Houches
Les Menuires
Les Saisies
Montgenèvre
Peisey-Vallandry
Sainte Foy Tarentaise
Samoëns
Tignes
Val Cenis
Valmorel
reizigers
Volwassenen
Kinderen - 13 jaar
Bevestigen

De 10 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in de Hautes-Alpes

Een land rijk aan emotie

De Hautes-Alpes: een regio vol passie. Een regio met een rijk erfgoed. Een land van gevarieerde en prachtige landschappen. Er zijn talloze dingen te ontdekken als je dit departement verkent. Wat is er te zien in de Hautes-Alpes?
 

1 / Regionaal Natuurpark Queyras

Dit natuurpark van 65.000 hectare in het noordoosten van de Hautes-Alpes is op zichzelf al een must. Verdwaal in het hart van deze immense speeltuin, aanschouw de veranderende kleuren van de omringende bergmassieven naarmate de dag vordert, zoek daarna jezelf op, adem de verkwikkende lucht van de ongerepte natuur in en volg je instincten langs de paden. Queyras is de belofte van een ervaring die zowel opwindend als verjongend is.
 

2 / Meer van Serre-Ponçon

Als je op zoek bent naar wateractiviteiten en koele temperaturen in hartje zomer, dan is het Lac de Serre-Ponçon de perfecte plek om te verblijven in de Hautes-Alpes. Het meer ligt op 780 meter hoogte en wordt omringd door bergen. Het is ideaal voor een gezinsvakantie, met zwemmen onder toezicht en de mogelijkheid om te kajakken, waterfietsen, varen, paddleboarden, kitesurfen, etc. Dankzij de grote oppervlakte zijn er gemakkelijk rustige baaien te vinden om te zonnebaden of een duik in het water te nemen.
 
 

3 / Briançon en zijn stadswallen

Briançon wordt beschouwd als de hoogst gelegen stad van Frankrijk, op een hoogte van 1300 meter. Het is een pittoreske gemeente met een rijke geschiedenis. Het ligt op slechts 15 km van Italië en is meerdere keren onder Italiaans en daarna Frans bestuur geweest. De oude stad, genesteld op een heuvel, is bijzonder charmant, met zijn smalle straatjes en stenen huizen. Briançon staat ook bekend om de Cité Vauban. Deze vestingwerken, gebouwd door Vauban, de architect van Lodewijk XIV, staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 

4 / De botanische tuin van Lautaret

Deze bucolische tuin ligt op 2.100 meter hoogte en laat je de rijkdom van de alpiene flora ontdekken, met niet minder dan 2.000 bergsoorten uit de hele wereld. Open naar de omliggende bergtoppen, omgeven door rivieren, pontons en traditionele chalets, past de Jardin du Lautaret perfect in deze betoverende omgeving in de Hautes-Alpes.
 

5 / De zilvermijnen van Fournel 

In de Fournel-vallei wordt al honderden jaren commercieel zilver gewonnen. Het bedrijf dat de mijn exploiteerde was ooit de grootste werkgever in de Hautes-Alpes. Het is deze rijke en weinig bekende geschiedenis die je nu kunt ontdekken tijdens een rondleiding in de gemeente l'Argentière-la-Bessée. De galerijen kunnen ook op een leuke manier worden verkend, met raadselachtige escapadespellen.
 

6 / De passen van de Galibier en de Izoard op de fiets

Wielerfans en volgers van de Tour de France zullen de namen van deze legendarische passen herkennen, die vele malen zijn beklommen tijdens het evenement en die het middelpunt zijn geweest van enkele van de grootste gevechten tussen renners. Op de grens tussen Savoie en de Hautes-Alpes is de Col du Galibier 63 keer beklommen tijdens de Tour de France. Wat betreft de Col de L'Izoard, hier wacht je 1.170 meter klimmen vanaf Briançon, met een doorgang door de casse déserte, een geologische bezienswaardigheid vanwege het rotsachtige landschap en de okerkleurige rotsen. 

 
7 / "Les Demoiselles Coiffées"

Deze "waterjuffers met kap", een geologische bezienswaardigheid die uniek is in Frankrijk, bestaan uit metershoge geërodeerde rotsformaties. Ze lijken op zuilen met stenen "kappen" aan de bovenkant. Hoewel ze op verschillende plaatsen in de Hautes-Alpes te vinden zijn, zijn ze het bekendst in de Queyras-vallei, vlakbij het dorp Ceillac. Via wandelpaden kun je ze van dichtbij bewonderen en meer te weten komen over hun fascinerende geologische vorming.
 

8 / Beklimming van de Barre des Ecrins

De Barre des Ecrins, de op één na hoogste top van Frankrijk, is even duizelingwekkend als magisch. Om deze hoge berg met een hoogte van 4.102 meter te beklimmen, heb je bergervaring en motivatie nodig. Het enige wat nodig is, is een beetje inspanning om te genieten van de onvergetelijke ervaring om naast een mythische top te staan, waar de natuur haar rechten opeist en de mens zich minuscuul voelt te midden van landschappen die oneindig lijken. De beklimming begint meestal vanaf de Pré de Madame Carle, boven het dorp Ailefroide.
 

9 / De kloven van de Méouge 

Als je op zoek bent naar een koele plek midden in de zomer, dan zijn de kloven van de Méouge de place to be. Turquoise water, watervallen, een Romaanse brug en rotsen langs de rivier: wat is een betere plek om een duik te nemen? De kloven kunnen ook per kano of kajak worden afgedaald als er voldoende water is.
 

10 / Saint-Véran: het hoogst gelegen dorp van Europa

Saint-Véran ligt op een hoogte van 2.042 meter, wat het simpelweg het hoogst gelegen dorp van Europa maakt, in het hart van het Queyras National Park. Het is een ideale locatie om te genieten van de schitterende natuur, zo dicht mogelijk bij de sterren. Het astronomisch observatorium, het Pic de Châteaurenard observatorium (2.936 meter), is een geweldige plek om de onmetelijkheid van het hemelgewelf te aanschouwen. Saint-Véran doet zijn slogan eer aan: "een dorp waar hanen naar de sterren pikken".

Vertrek met een gerust hart
Omdat ieders gezondheid bijzonder belangrijk voor ons is

Flexibiliteit om te
annuleren of te veranderen.
Uw verblijf Flexibiliteit voor
Verzekering
gekoppelde annulering
naar pandemie – epidemie

Doe met ons mee
op sociale netwerken

Volg ons op Facebook, Linkedin en Instagram. Aarzel niet om onze publicaties te delen en er commentaar op te geven!