Dit zijn AOP-wijnen die voornamelijk in de Savoie en de Haute-Savoie worden geproduceerd, hoewel sommige uit de Isère en de Ain komen. Het is een regionale benaming.
Tot de witte wijnen van de Savoie behoren Apremont, Chignin, Roussette, Abymes, Chautagne, Chignin-Bergeron, Crépy, Cruet, Jongieux, Marignan, Marin, Montmélian, Ripaille en Saint-Jeoire-Prieuré en Ayze. Witte wijnen worden meestal gemaakt van Jaquère, Mondeuse en Altesse druiven, maar Chardonnay, Aligoté, Chasselas en Gringet komen ook voor.
Hoewel minder talrijk dan de witte, zijn er verschillende rode wijnen uit de Savoie, zoals Arbin, Chautagne, Chignin, Jongieux en Saint-Jean-de-la-Porte.
De druivenrassen waaruit deze wijnen bestaan zijn: Gamay, Mondeuse, Pinot Noir, Cabarnet Franc, Cabarnet Sauvignon en Persan.
De mousserende wijnen zijn Seyssel en Crémant de Savoie.
En bij een aperitief gaat er niets boven het proeven van rioutes, een ovaal koekje met een gat in het midden dat in de Savoie in een glas rode wijn wordt gedoopt. Het wordt gemaakt van brooddeeg, anijs, eieren en melk.